Referenties

Ervaringen met Laurens Mulderije Loopbaanmanagement

Rinske (37)

In vergelijking met psychotherapie geeft de ZKM zeker meer structuur en inzicht. Dat is een heel prettige ervaring. Doordat er zoveel de revue passeert in zo korte tijd krijg je de verbanden scherper op je netvlies.

Natalie (52)

Ik ben Natalie, alleenstaand en moeder van 2 kinderen. Door gebeurtenissen in m’n leven, lichamelijke klachten en vastlopen in m’n werk ben ik uit balans geraakt. Met de motivatie om ander werk te vinden, daarbij wel een steun in de rug nodig heb, ben ik op voorspraak van het UWV bij Laurens Mulderije terechtgekomen. De manier waarop we samenwerken, ondersteunend met op het juiste moment de juiste vraag stellend, in rust, vertrouwen en openheid, en de zelfreflectiemethode die we daarbij gebruiken, spreken me aan. Ik ben weer onderweg!

Pim (41)

In plaats van hulp omdat je in de knoop zit reikt ZKM je een instrument aan om je gemengde gevoelens onder ogen komen, er door heen te leren kijken en zien wat je eigen kracht is en wat je voldoening en energie geeft. Terwijl je aan het spitten bent in je gedachten en gevoelens zonder te weten waar je naar op zoek bent reikt een alerte coach je een vergrootglas aan op momenten dat er kernachtige inzichten in beeld komen.

Ik weet nu hoe ik stappen kan zetten om er achter te komen wat ik wil betekenen, voor wie en waarom. Daarom kan ik nu met vertrouwen de toekomst in kijken en wordt "overleven in het werk" weer genieten van het werken en het leven. Bedankt Laurens.

Maaike (48)

Op het moment dat de coaching startte had ik vanuit andere leerervaringen inzicht in mijn voorkeursstijl, mijn sterke en mijn aandachtspunten maar ook onzekerheid over mijn eigen kracht en ontwikkelbaarheid op mijn leerpunten. Met als vervolgvraag welke functie/werksetting bij mij past en welke niet. In feedback van mijn leidinggevende en collega MT leden herkende ik mijzelf niet altijd. De ZKM aanpak heeft mij geholpen naar normen en waarden vanuit achterliggende overtuigingen te kijken en te ontdekken waarom ze in stand bleven en op welke wijze ze effectief gedrag blokkeren. Dit heeft mij geholpen om ze te beïnvloeden: ze bij te stellen of er afscheid van te nemen!. En tot alternatief gedrag te komen. Verder heeft de coaching mij geholpen defensieve gedragspatronen te herkennen, waardoor ik de eerder genoemde feedback nu wel kan plaatsen. Ook afweermechanismen zitten diep verankerd; in mijn werk heb ik geleerd het eerder te signaleren en bij te sturen en/of naar mijn collega’s het te benoemen. De belangrijkste waarde van de coaching is samengevat: ik heb mezelf herontdekt en mag mezelf weer zijn. Dit is een bron van kracht en zelfvertrouwen en heeft me veel (levens)plezier teruggegeven.

Doriane (27)

Hallo, ik ben Doriane. Ik wil verslag doen van een zeer fijne ervaring bij Laurens Mulderije. Ik wist absoluut niet wat ik wilde maar stapje voor stapje heb ik geleerd te werken aan een onderzoek naar wie ik ben en waar mijn verlangens naar uit gaan. Laurens kijkt op de langere termijn en dit was voor mij erg prettig, gezien ik een grote druk voelde om op dat moment een keuze te moeten maken. Laurens heeft mij via een aantal oefeningen geleerd onderzoek te doen naar wat ik wilde, maar ook om mezelf hierin de ruimte te geven. Uiteindelijk stuitte ik op een drietal wensen die ik in alledrie de gevallen onderzocht heb. Laurens ziet persoonlijke mogelijkheden, maar zoekt ook naar mogelijkheden die aansluiten op het individu. Naast de veelgebruikte onderzoeksmethodieken maakt Laurens ook gebruik van Voice Dialogue. Hiermee heb ik letterlijk aan den lijve mogen ervaren uit wat voor wensen, verlangens, principes en gevoelens ik besta en waar ik voor sta. Ik kwam hierdoor een heleboel vertegenwoordigers (of deelpersoonlijkheden) tegen. Dit werkte erg verhelderend in mijn zoekproces. Minder leuke trekken kwamen ook aan het licht maar Laurens leerde mij middels deze methodiek dat ik deze trekken niet voor niets heb ontwikkeld en dat ze er juist zijn (geweest) om mij te beschermen. Dit heeft als gevolg dat ik me minder verzet tegen deze trekken en dat ik mezelf meer accepteer. Wat ik zeer waardeer aan Laurens is dat hij een juiste balans weet te maken tussen gevoel en ratio. Hij weet hierin haarfijn aan te sluiten op het individu. Zo wist Laurens mij in één wijze kreet naar een heel ander gevoel te sturen en leken bepaalde zaken helemaal niet meer zo spannend. Anderzijds heeft hij mij via ademhalingstechnieken juist naar mijn intuïtie gebracht wat mij ook een essentieel inzicht heeft gegeven. Inmiddels heb ik een baan gekregen en dit voelt goed. Ik weet nu dat als ik luister naar mijn gevoel, open sta voor onderzoek en ontwikkeling het juiste wel op mij pad komt. Uiteraard blijft dit wel een leerpunt, maar een goed begin is er.

Simone (33)

Hallo, Ik ben Simone. Sinds de zwangerschap en geboorte van mijn dochter ben ik werkzoekend. Ik heb altijd gewerkt, ook tijdens mijn studie. Ongeveer 5 a 6 jaar geleden ontdekte ik dat de progressieve spieraandoening die in mijn familie doorgegeven is, ook bij mij klachten geeft. Ik moest vanaf dat moment leren om mijn aandeel op de arbeidsmarkt zo proberen in te vullen dat ik nog steeds mijn talenten te gelde kan maken. Dit heeft me meer moeite gekost dan ik had verwacht. Mede door teleurstellingen en reorganisaties bij verschillende bedrijven verwachtte ik niet teveel van mijn reïntegratie. Een bijscholing zou me wellicht helpen om mijn positie iets te verstevigen en mijn motivatie om weer ‘de boer op te gaan’ wellicht inspireren. Met het enthousiasme en de actieve houding die ik bij LM loopbaanmanagement ben tegengekomen kon ik echter niet makkelijk afwachtend op mijn stoel blijven zitten. Inmiddels doe ik een opleiding waar ik erg enthousiast over ben. Dit geeft mij inspiratie en een voorzichtig idee dat het misschien uiteindelijk gaat lukken om weer aan het werk te gaan. Waar ik zelf mijn cynisme het voordeel van de twijfel gaf, is het dankzij LM loopbaanmanagement gelukt om dit in relatief korte tijd om te zetten in enthousiasme en energie. Actief bezig zijn met je eigen toekomst, een doel voor ogen hebben en gewaardeerd worden in wat je kunt betekenen voor de mensen om je heen, b.v. mijn studiegenoten in dit geval, geven me een goed gevoel over mijzelf en een positiever idee over mijn toekomst op de arbeidsmarkt.